Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwkowe powidła

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 4 kg
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śliwkowe powidła

ślwki myję, usuwam pestki i rozgotowuję je w wodzie. Następnie gotuję je na małym ogniu często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.08.2012 19:17
szkoda, że dopisujesz ważne informacje dopiero w komentarzu a nie podajesz w przepisie
sznycel 27.08.2012 19:09
z przepisu powstaje 6 słoiczków 0,33 l. Powidła sągotowe, kiedy spadają z łyżkami płatami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak