Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegański barszcz ukraiński z drobną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziamniaki 6 szt
ocet winny 1 łyzka
oliwa 1 łyzka
sól do smaku
majeranek 1 łyzeczka
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wegański barszcz ukraiński z drobną fasolą

Fasole moczymy na noc, rano gotujemy w nowej wodzie.
Obrana i pokrojoną włoszczyznę oraz buraczki wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy oliwę, sól i liście laurowe, gotujemy ok 1/2 godziny. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i majeranek, gotujemy do miękkości. Łączymy z ugotowana fasolą i wywarem z niej, doprawiamy octem winnym i odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.12.2013 16:08
smaczna zupka
Wacław 31.05.2013 10:24
bardzo smaczny,polecam
pacpaw 18.09.2012 21:38
na pewno do zrobienia w niedługim czasie
Rafał10 27.08.2012 19:32
ślicznie wygląda
Konczi 27.08.2012 16:13
zjadłoby się taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak