Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki Węgerki z kruszonką i lodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 70 g
cukier 50 g
masło 50 g
żółtko jajek 1 sztuka
lody czekoladowe
śliwki węgierki
olejek migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki Węgerki z kruszonką i lodami

Śliwki umyć,przekroić na pół i wyjąć pestki.Ułożyć w foremce.
Kruszonkę przygotowujemy z mąki,cukru,olejku migdałowego,masła i żółtka.Mieszamy wszystkie składniki i kruszymy.Sypiemy na owoce.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Podajemy z lodami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.12.2012 19:17
ekstra
ewa78 03.12.2012 10:00
Oj zjadłabym.
Margo1 17.09.2012 09:36
super
Margo1 17.09.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak