Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁA ŚLIWKOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 4 kg
cukier 1 kg
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁA ŚLIWKOWE

Śliwki obieramy z pestek. Następnie myjemy. Wrzucamy do garnka i gotujemy po 3 godziny przez 3 dni, cały czas mieszając, żeby nam się nie przypaliły. W czwarty dzień wsypujemy cukier i pół paczki cynamonu gotujemy cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Ciepłe nakładamy do słoików i pasteryzujemy po 10 minut. Słoiki układamy do góry nogami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 29.08.2012 21:49
uwielbiam
Agnieszka91 27.08.2012 14:31
muszą się tak długo gotować, aby zgęstły
qrasnqleq 27.08.2012 14:13
dużo tego gotowania...:-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak