Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki w sosie ostrym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szt
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżczka
czubryca zielona 1 łyżeczka
pomidory z puszki 200 gram
czosnek 8 ząbków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
indyk 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki w sosie ostrym

PRZYGOTOWANIE:
Płuczemy ryz a następnie gotujemy 25 minut w szklance wody, można posolić lekko , dodajemy do mięsa zmielonego indyczego oraz jajko sól i pieprz zmielony kolorowy , paprykę czerwona mielona zioła prowansalskie i czubryce zieloną i wyrabiamy farsz . Przekładamy na listki sparzone z młodej kapustki .Robimy sos rozrabiamy czosnek ząbek wkładamy do garnka dodajemy pomidorki z puszki oraz 3 łyżeczki koperku łyżeczkę chili . Gotujemy wkładamy gołąbki i gotujemy na małym ogniu aż do miękkości . Polecam wyszły przepyszne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 21.03.2013 07:18
Lubie gołąbki jeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak