Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z wkładką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 4 szt
szynka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
ziołowe ziarenka smaku do smaku
jajko 3 szt
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z wkładką

Piersi umyć, osuszyć i każdą przekroić na dwa plastry.
Pierwszy plaster posypać delikatnie ziarenkami smaku, położyć plaster szynki, następnie plaster sera, znów ziarenka i przykryć drugim plastrem mięsa.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Panierować w bułce potem w jajku i znowu w bułce.
Smażyć na oliwie po około 4-6 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 18.07.2011 09:12
super pomysł, smacznie wygląda
Kate131 27.05.2011 08:48
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak