Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szk
ocet 1i1/2 szk
chili 2 łyżeczki
czosnek 2 główki
sól 3 łyżki
oliwa 8 łyżek
ogórki 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po meksykańsku

Ogórki umyć.
Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.
Odstawić na 5 godzin.
Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.
Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara33 25.04.2012 18:33
super
borgia 27.07.2011 18:54
Dostałam od Mamy wielkie byki. Będę musiała pójść i kupić mniejsze. Mam bardzo ostrą arabską paprykę w proszku - chili to łagodny zwierz. Spróbuję dać.
ZEWA 11.05.2011 14:11
dobre i ostre
ZEWA 11.05.2011 14:11
dobre i ostre
Kate131 10.05.2011 13:50
tez robię.bardzo dobre sa
wedith1 21.09.2010 05:47
Jadłam ostatnio u koleżanki, najpierw mają słodki smak...a potem czuć chilli..... rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak