Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
szczypior 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zielone mielone

Kroki postępowania

1
Podstawą zielonego koloru jest szczypiorek,tak więc musi być go sporo.Duży pęczek siekamy drobno i przekładamy do miski. łopatkę mielimy w maszynce do mięsa i również przekładamy do miski.
Krok 1 - zielone mielone foto
2
Dokładamy również przyprawy do smaku ,jajka oraz bułkę tartą.Wyrabiamy tak aby składniki dobrze się połączyły. Bułki tartej wsypujemy tyle aby masą się kleiła i żeby można było wyrobić z niej kulki.
Krok 2 - zielone mielone foto
3
Wyrabiamy kulki i obtaczamy je w bułce tartej.spłaszczamy. Wkładamy na rozgrzana patelnię ze sporą ilością oleju. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Gotowe.
Krok 3 - zielone mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata111
beata111 29.08.2012 00:15
czemu nie?... super
V_kuchareczka 27.08.2012 09:45
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak