Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
pieczarki 500 g
ser żółty 200 g
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
śmietana 18% duża 1 op
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Panga zapiekana

Rybę umyć i osuszyć.
Pokroić na trzy części, posolić i popieprzyć.
Obtaczając w mące usmażyć. Ułożyć rybę w formie do zapiekania.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, ułożyć na rybie.
Ser żółty zetrzeć i posypać na pieczarki.
Wszystko polać śmietaną i posypać natką pietruszki.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.09.2011 09:48
podobno panga jest nie zdrowa
IZABELA29 24.06.2011 12:01
smacznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak