Panga zapiekana

Panga zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 kg
  • pieczarki

    500 g
  • ser żółty

    200 g
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana 18% duża

    1 op
  • oliwa

    do smażenia
  • mąka

    do obtaczania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć i osuszyć.
Pokroić na trzy części, posolić i popieprzyć.
Obtaczając w mące usmażyć. Ułożyć rybę w formie do zapiekania.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, ułożyć na rybie.
Ser żółty zetrzeć i posypać na pieczarki.
Wszystko polać śmietaną i posypać natką pietruszki.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

04.09.2011 09:48
podobno panga jest nie zdrowa

IZABELA29

24.06.2011 12:01
smacznie brzmi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat