Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kabaczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 3 szt
mięso mielone 250 g
ryż 1 woreczek
Cebulka smażona Prymat
mozzarella tarta
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kabaczek

Kroki postępowania

1
Kabaczki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy nasiona.
Krok 1 - Faszerowany kabaczek foto
2
Mięso mielone przesmażamy na patelni przyprawiając solą, pieprzem i papryką. Ryż gotujemy. Mięso łączymy z ryżem i nakładamy do kabaczków. Wierzch każdego posypujemy prażoną cebulką i serem.
Krok 2 - Faszerowany kabaczek foto
3
Kabaczki pieczemy w temperaturze 190 przez około 30 min.
Krok 3 - Faszerowany kabaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 18.09.2012 08:47
muszę kiedyś spróbować
teresa18 05.09.2012 19:30
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak