Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
kurki 100 g
masło 3 łyżki
pieprz i sól do smaku
świeży koperek siekany 3 łyżki
plasterki pomidora

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kurkami

Kurki oczyścić na sucho szmatką. Większe okazy przekroić na pół mniejsze pozostawić w całości. Na patelni rozgrzać masło włożyć kurki i smażyć na wolnym ogniu posypując według uznania pieprzem czarnym mielonym. Jaja wybijamy do głębokiego naczynia sprawdzając ich świeżość następnie trzepaczką roztrzepujemy na jednolitą masę. Po odparowaniu wody z kurków wlewamy masę jajeczną i smażymy aż do ścięcia. Po zestawieniu z palnika doprawiamy solą wg uznania, posypujemy szczypiorkiem i pietruszką przybieramy plastrami pomidora. Podawać z różnorodnym pieczywem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.12.2013 21:54
uwielbiam taką jajecznice
eliza135 20.02.2013 11:55
pycha
agnieszka214 01.12.2012 15:44
pyszności
edita15 26.08.2012 18:11
ale smakołyki, pychota!
tom 26.08.2012 18:09
super
Aleksandra15 26.08.2012 16:16
Uwielbiam jajecznicę z kurkami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak