Wegetariańskie kotlety z grochu z tymiankiem

Wegetariańskie kotlety z grochu z tymiankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    500 gramów
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • bułka tarta

    100 gramów
  • jajko

    1 szt.
  • tymianek

    1-2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch namoczyć w wodzie przez noc. Ugotować, odsączyć i zostawić do wystudzenia po czym zmielić. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni. Do grochu wrzucić cebulę, zmiażdżony czosnek, 2-3łyżki bułki tartej, jajko, tymianek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie masę. Formować nieduże płaskie kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat