Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukiina 4 szklanki
kasza manna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
papryka 2 średnie sztuki
ser żółty 30 dag
pieczarki 15 dag
cebula 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jajko 5 sztuk
olej 3/4 szklani
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Cukinię nie obieramy, płuczemy. Gdy są duże nasiona wydrażamy inaczej nie. Ścieramy na tarce jażynowej. Odciskamy dokładnie sok z niej. Marchewke obieramy takze ścieramy, podobnie podstępujemy z serem żółtym. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę oczyszczamy z ziaren nasiennych , płuczemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy i drobno siekamy. Wszystko ze sobą łączymy, dodajemy kaszę, bułkę tartą, jaja, olej.Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i wysypaną bułką tartą. Pieczemy przez okres 60 minut w temp. 180 stopni, w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 26.03.2013 20:39
aby czekac na sezon
halina17 26.08.2012 15:41
Ciekawe połączenie składników w pasztecie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak