Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup domowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2,5 kg
cebula 0,5 kg
cukier 250 gram
ocet 2/3 szklanka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
cynaon 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 ziaren
Goździki całe Prymat 4 sztuka
musztarda 1 łyżka
chilli 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup domowy

Umyte pomidory kroimy na mniejsze części, cebulę kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka i dusimy na małym ogniu ok. 1h aż będą się nadawały do przetarcia przez sito.

Po przetarciu dodajemy ocet, cukier, musztardę i przyprawy, gotujemy przez 2-3h do zgęstnienia.

Przekładamy do słoików.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.08.2012 08:10
Ja też nie robiłam, ale muszę spróbować
kulinarny smak 26.08.2012 06:39
zdecydowanie zdrowszy niż kupny, ja jeszcze nie robiłam ale chyba niebawem się skuszę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak