Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo na bogato

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cukinia 2 sztuki
bakłażan 1 sztuka
pieczarki 25 dekagram
cebula 2 sztuki
kiełbasa podwawelska 40 dekagram
boczek wędzony 20 dekagram
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek ząbki 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo na bogato

Papryki oczyścić z nasion i białych części. Papryki, cukinię, bakłażana pokroić w większą kostkę i przełożyć do garnka. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oliwie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przełożyć do garnka z warzywami. Kiełbasę i boczek pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Dodać do warzyw. Wszystko dusić, ale nie dopuścić do rozgotowania. Pomidory zmiksować z chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, koncentratem, solą i pieprzem. Wlać do garnka i chwilę podgotować. Ewentualnie doprawić. Podawać gorące ze świeżym pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 11.02.2017 17:04
fajne smaczne danie
jan_mag 07.11.2016 15:38
Kolorowe :)
pestka 24.07.2016 15:15
bardzo smaczne leczo
EmciaPichci 10.06.2013 12:05
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak