Tiramisu

Tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • amaretto

    1 szklanka
  • Biszkopt

    3 paczki
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżka
  • żelatyna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

-- Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody -niech się studzi --zrobić napar z kawy + szklanka wody --jak wystygnie dodać rum lub amaretto najlepiej w głębokim talerzu, bo tam się moczy biszkopty --żółtka ubić z 3 łyżkami cukru,dodać serek , miksować --dodać ubitą pianę z 2 łyzkami cukru,wymieszać delikatnie --wlać powoli żelatynęmiksując ,żeby się nie porobily grudki --moczyć biszkopty w kawie z rumem i układać ciasno na wyłożonej papierem foremce --na to wylożyć warstwę serka ---znowu biszkopty ---znowu serek --posypać na górę kakao --na noc wstawić do lodówki Uwaga! Biszkopty moczyć tylko jedną stroną dość szybko ,bo bardzo chłoną płyn.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malgorzata549

20.01.2016 14:35
uwielbiam ten deser

Ela15

30.07.2014 18:55
fajne ciasto

Grażyna13

30.06.2014 09:41
Podoba mi sie :)

Granita

26.04.2013 03:29
to idealne ciasto dla takiego łasucha jak ja

gusia1000

24.01.2013 11:30
Ciasto na medal.

gacopierz23

10.12.2012 21:53
ekstra

smakoszek

04.09.2012 12:32
mój ulubiony deser

kamyk

17.05.2012 13:52
pycha

anemon

20.04.2012 06:22
Lubię ten deser za smak i ekspresowe wykonanie.

ankaryba

04.02.2012 16:46
mniam mniam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat