Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki - bardzo cienkie, smażone bez tłuszczu

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mleko 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki - bardzo cienkie, smażone bez tłuszczu

Wymieszać mleko, wodę, jajka i olej mikserem.
Dodać mąkę i cukier puder, ponownie wymieszać. W razie potrzeby dosypać ciut mąki.
Masa powinna być jednak dość lejąca, wtedy naleśniki wyjdą cienkie.
Smażyć na dobrej patelni teflonowej bez tłuszczu.

Więcej http://bakeandtaste.blogspot.com/2010/07/nalesniki-te-pierwsze.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.12.2012 18:28
lubię naleśniki
Dorian 02.10.2012 12:52
pycha
agogo2 22.09.2012 00:02
lubie nalesniki
anulka69 18.09.2012 10:51
uwielbiam naleśniki
Ania67 13.09.2012 16:26
cudowne
IKrakowianka 12.09.2012 20:44
Fajny pomysł
olkaaa 09.09.2012 10:31
super przepis
Magdalena1110 07.09.2012 22:09
świetne
Kas2 01.09.2012 22:13
Renula, myślę, że wiele zależy od patelnie - czy podoła dość rzadkiemu ciastu, które jest potrzebne do cienkich naleśników
Renata22 31.08.2012 21:56
a ja często mam problem, żeby wyszły mi takie cieniutkie...;(
Aneta41 31.08.2012 20:38
staram się też cieniutkie smażyć
Jodaj 28.08.2012 07:02
fajny pomysł z tymi naleśnikami :)
Anna138 27.08.2012 20:18
świetny przepis
caralajna 27.08.2012 08:00
super, prawie przeźroczyste :)
Ada-Gaba 26.08.2012 11:42
apetyczne
Norgiusz 26.08.2012 08:13
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak