Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki z cukinii

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuka
jajko 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanka
ser Pecorino Romano 3 łyżki
pieprz czarny 1 szczypta
przyprawa do potraw 1/2 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 5 łyżka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki z cukinii

Cukinię obrać ze skórki, przeciąć na pół i za pomocą łyżki do robienia kulek wydrążyć nasiona. Tak przygotowane "tunele" pokroić na krążki grubości około 1 cm. Jajka roztrzepać. Dodać jarzynkę, pieprz, czosnek i paprykę, w takiej ilości, aby jajka były mocno przyprawione. Do bułki dodać starty ser. Krążki cukinii panierować w jajku, bułce i piec na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone krążki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące, posypane listkami tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 03.12.2012 18:03
pomyslowe
Rafał10 25.08.2012 19:40
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak