zupa jabłeczna

zupa jabłeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    50 dag
  • żółtka

    2
  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • wino

    0,5 szklanki
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka obrać pokrajać w plasterki lub zetrzeć na tarce,zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem.gdy zmiękną dodać 2 szklanki wody wino cukier osolić do smaku i zagotować.żółtka zmieszać ze śmietaną i wlać do wrzącej zupy stale mieszając.zupę tę można podawać na zimno lub gorąco najlepiej z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 14:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat