Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jabłeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 50 dag
żółtko jajek 2
cukier 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
wino 0,5 szklanki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jabłeczna

jabłka obrać pokrajać w plasterki lub zetrzeć na tarce,zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem.gdy zmiękną dodać 2 szklanki wody wino cukier osolić do smaku i zagotować.żółtka zmieszać ze śmietaną i wlać do wrzącej zupy stale mieszając.zupę tę można podawać na zimno lub gorąco najlepiej z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 04.08.2010 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak