Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
fasolka szparagowa 0,5 kg
ser pleśniowy niebieski 1 sztuka
śmietanka kremowa 1 opakowanie
sól 1/4 łyżeczki
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z serem pleśniowym

Warzywa gotujemy w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. W rondelku doprowadzamy do wrzenia śmietanę,gotujemy na maleńkim ogniu co jakis czas mieszając. Gdy już nam lekko zacznie gęstnieć wkruszamy do niej ser. Mieszamy dość często aby się rozpuścił i tym samym sos zgęsniał. Jeśli potrzebujemy doprawiamy sos sola oraz pieprzem. Gorącym sosem polewamy ciepłe warzywa,smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak