Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
żółtko jajek 2
oliwa 5 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
cebula 1
cukier szczypta
szczypiorek usiekany 1 łyżka
grzanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Wołowinę zmielić w maszynce 2 razy. Dodać oliwę, maggi, sól, pieprz, szczyptę cukru, żółtka. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem. Obłożyć nią tatar. Na mięsie ułożyć grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 11.10.2012 11:17
ale bym zjała. Smaczne to! :) pozdrawiam
adelajda 22.09.2012 19:58
ojej jak dawno już nie robiłam !
Anna169Hosz 14.09.2012 22:06
Pięknie podany.
elficzna 26.08.2012 20:27
dawno nie jadłam, a ten wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak