Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki pieczone bez tłuszczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki pieczone bez tłuszczu

Kroki postępowania

1
Zrobić marynatę: do ok. 3 szklanek wody wlać zimną wodę, dodać do niej ok.4 łyżeczek soli i szczyptę pieprzu cayenne.(jeśli ktos lubi ostrzejsze smaki, można dodać więcej).
Krok 1 - Frytki pieczone bez tłuszczu foto
2
iemniaki obrać, umyć, następnie pokroić w paski. Paluszki zanurzyć w marynacie i pozostawić w lodówce na ok. 20 minut. Rozgrzać piekarnik
Krok 2 - Frytki pieczone bez tłuszczu foto
3
Blachę do pieczenia obłożyć papierem do pieczenia, rozsypać na niej trochę soli i rozłożyć na niej zamarynowane frytasy. Posypać je wszystkie dokładnie i obficie (!) ziołami prowansalskimi, solą oraz chili.
Krok 3 - Frytki pieczone bez tłuszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.03.2013 13:54
trochę za bardzo wypieczone ale i tak dobre
eliza135 07.12.2012 20:34
ekstra
Justyna87 04.11.2012 20:34
super
mirosława4 28.09.2012 21:35
smaczne
gusia1000 28.08.2012 20:34
Zgadzam się i też je uwielbiam jeść.
Ewa6274879 25.08.2012 15:15
fryteczki - zawsze dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak