Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane śliweczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
brandy 1,5 szklanki
woda 1,5 (źródlana)
lody 1 renklody

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane śliweczki

Śliwki sparzy wrzątkiem i przelać zimną wodą a następnie obrać za skórki. Z wody i cukru przygotować syrop i gotować do na małym ogniu aż zacznie się ciągnąc. Włoży śliwki i szybko doprowadzić do wrzenia. Wyjąc śliwki i przełożyć do czystych słoików. Do syropu dodać brandy i wymieszać. Gorącym płynem zalewać śliwki i natychmiast zakręcać. Pozostawić na 2 tygodnie aby śliwki nabrały aromatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 03.02.2011 14:32
tylko nie to
rakow2
rakow2 25.11.2010 17:03
proszę nie rozpijać śliweczek
noculos 12.08.2010 22:25
zjadłoby sie taka sliweczke ;)
Krzysztof42 25.05.2010 12:25
nawet śliweczki mogą być pijane
Ela20 06.05.2010 13:59
Zapewniam, że są wyjątkowo pyszne! Tylko nie można ich zjeśc zbyt dużo ;)
Iwusia 03.05.2010 11:40
muszę spróbować zrobić takie śliweczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak