Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok jabłkowo-śliwkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
żółte śliwki 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok jabłkowo-śliwkowy

Pokrojone jabłka bez gniazd nasiennych i śliwki wkładamy do sokownika, przesypujemy cukrem i gotujemy wg zasad sokownika. Gorący sok nalewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, stawiamy do góry dnem i przykrywamy ręcznikiem. Można też zapasteryzować- ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.02.2013 14:42
pyszny i zdrowy
pacpaw 01.09.2012 14:18
kolejny smaczny przepis na sok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak