Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
jajko 1 szt
koperek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
masło 1 łyżka
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżu

Kroki postępowania

1
Drobno posiekać jaja, dodać ryż, jajo surowe, masło, posiekany koperek oraz sól i pierz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kotlety z ryżu foto
2
Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety z ryżu foto
3
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z keczupem i surówką.
Krok 3 - Kotlety z ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.01.2014 21:41
super na obiad
Róża1 28.06.2013 08:51
smaczne i prosty przepis
RenataZ-et 06.12.2012 21:59
pomysłowe
gosia56 02.12.2012 19:52
fajne
Łukasz15 22.11.2012 18:06
Smaczne
traktorek 05.11.2012 16:22
rewelacja
Bernadeta1 30.09.2012 22:48
takich nie jadłam, fajny przepis
Wacław 18.09.2012 09:15
fajny przepis
fijolek91 03.09.2012 17:11
super:)
Mati3 02.09.2012 21:26
smaczne:)
Renata22 23.08.2012 23:36
widze, że wakacje wpływaja jak najbardziej twórczo ;)
BeataJ 23.08.2012 20:24
ciekawa alternatywa dla mięsa :)
treonina 23.08.2012 17:19
wyglądają trochę jak krokiety :-) z chęcią wypróbuję
ziutula
ziutula 23.08.2012 17:12
do zjedzenia takie ryżowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak