Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe brownie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
olej 1/4 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
kakao 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
śmietanka kremowa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe brownie

Średniej wielkości cukinię zetrzeć na tarce (powinna mieć objętość 2 szklanek).
Warzywo zblendować z olejem, jogurtem, cukrem i cukrem z wanilią. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Do suchych składników dodać cukiniowe puree, wymieszać. przelać do natłuszczonej formy (20x20). Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 300 stopni (do suchego patyczka). Przez ten czas przygotować polewę: kremówkę podgrzać, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Przestudzoną masę czekoladową wylać na całkowicie wystudzone ciasto. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak