Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
mięso mielone 25 dag
olej
ryż 1 torebka
śmietana 3 łyżki
cebula 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
koperek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Kroki postępowania

1
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w kostkę, a czosnek (2 ząbki) w drobną kosteczkę. Warzywa podsmaż na oleju, dodaj mięso i chwilę smaż razem. Dopraw solą, pieprzem, koperkiem i wymieszaj z ryżem.
Krok 1 - Cukinia faszerowana foto
2
Cukinię obierz, przekrój wzdłuż i wydrąż nasiona. Pomidory pokrój w kosteczkę, a ząbek czosnku drobniutko. Czosnek przesmaż na oleju, dodaj pomidory, kostkę mięsną, zioła, sól, pieprz, cukier i wodę. Duś razem około 10 minut. Sos dopraw śmietaną.
Krok 2 - Cukinia faszerowana foto
3
Wydrążoną cukinię posól, popieprz i napełnij farszem, umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem pomidorowym, piecz ok 50 minut.
Krok 3 - Cukinia faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 19.03.2013 14:26
smaczna potrawa
Aneta41 23.08.2012 18:13
lubię taką
Justyna28 23.08.2012 15:58
apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak