Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z papierówkami i ricottą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papierówki 3 szt
mąka 250 g
sok z cytryny 1 łyzka
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
ser ricotta 250 g
sól 1 szczypta
rodzynki 50 g
mleko 150 ml
cukier 100 g
olej 100 ml
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z papierówkami i ricottą

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Obrane jabłka kroimy na małe kawałeczki i skrapiamy sobkiem z cytryny.
Krok 1 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto
2
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i szczyptą soli. Dodajemy rodzynki i mieszamy. Do miski dodajemy resztę składników oprócz jabłek i mieszamy na gładka mase.
Krok 2 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto
3
Na koniec dodajemy jabłka i mieszamy delikatnie łyzką. Ciasto przekładamy do foremek i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.01.2013 13:32
bardzo fajny przepis
gosia47-47 23.08.2012 07:29
na pewno [pyszne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak