Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą jęczmienną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 g
boczek 50 g
cebula 1 duża
jajko 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
masło
kostka mięsna

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą jęczmienną

Wyrobiłam ciasto na pierogi.
Ugotowałam kaszę jęczmienną z dodatkiem kostki rosołowej. Boczek przesmażyłam z cebulką na maśle. Gdy kasza przestygła wymieszałam ją z boczkiem. Dodałam jajko, śmietanę, sól i dużo pieprzu.
Z ciasta wykrajałam krążki, kładłam na środek kaszę i zlepiałam pierogi.
Gotowałam w lekko osolonej wodzie do miękkości ciasta.
Podałam z cebulką i boczkiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 12.02.2014 19:50
Wystarczy zerknąć do wcześniejszych przepisów. Laik jak chce, to znajdzie.
IZABELA29 08.05.2013 12:04
a ciasto na pierogi z czego zrobiłaś ? laik chciałby to na 100 % wiedzieć ,nie wszyscy potrafią je zrobić .
Anna169Hosz 09.11.2012 07:45
Z kaszą jęczmienną jeszcze nigdy nie robiłam pierogów.
jola1508 30.08.2012 10:55
trzeba wypróbować! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak