Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
woda 1 litr
cukier 2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych czereśni

Czereśnie myję i wkładam do słoików. Przygotowuję syrop z litra wody i 2 szklanek cukru. Wodę należy zagotować i takim gorącym syropem zalewam czereśnie. Zakręcam słoiki i pasteryzuję je ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 07.09.2012 22:08
taki lubię
Aneta25 24.08.2012 21:16
uwielbiam czereśnie
Agnieszka91 22.08.2012 16:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak