Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grubaśna Pizza Ilonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
woda 1 szkl.
drożdże 50 g
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
kiełbasa 1 pętko
ser 150 g
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
bazylia świeża do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sos czosnkowy do smaku
oliwki do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grubaśna Pizza Ilonki

Do małego garnka włożyć drożdże, rozdrobić widelcem, dosypać cukier, dolać wody i ok. 100 g mąki. Wymieszać, postawić na 1 min. na małym gazie, przykryć i poczekać ok. 20-30 minut by zaczyn wyrósł. Po tym czasie resztę mąki wymieszać z solą, dodać zaczyn, oliwę i zagnieść na "miękko". Odstawić na 20 -30 minut. Pieczarki pokroić na kawałki i podsmażyć. Cebulę posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę. ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Blachę wysmarować tłuszczem (olej, oliwa), położyć rozwałkowane ciasto i nałożyć farsz: pieczarki, kiełbasę, cebulę, oliwki i ser, posypać ziołami. Piec w 200 - 220 st. ok. 40 minut. Podawać udekorowane listkami bazylii z ketchupem i sosem czosnkowym. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.12.2014 20:17
nie ma jak domowa pizza
Agnieszka172 17.10.2012 20:01
mam ochotę na pizzę :)
parysek10 26.08.2012 20:14
mniam, wersja na bogato :)
gusia1000 22.08.2012 14:55
Taka, to coś, bo kupna mało warta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak