Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolki i serów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 100 g
fasola szparagowa 1 kg
ser gorgonzola 100 g
żółty ser 150 g
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolki i serów

Fasolkę umyć, osuszyć. Odciąć końcówki, obrać z ew. łyka. Gotować ok. 10 minut w osolonym wrzątku, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Połowę fasolki ułożyć w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, posypać połową rozdrobnionych serów (gorgonzolę pokruszyć, fetę pokroić w kostki, a żółty zetrzeć na tarce). Ułożyć resztę fasolki, a na niej resztę sera, posypać pieprzem. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darek6 12.07.2010 19:58
dziwne łączenie
darek6 12.07.2010 19:58
dziwne łączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak