Marmurowe jaja

Marmurowe jaja

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • goździki

    6 sztuk
  • chili

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie

    8 ziarenek
  • czarny pieprz mielony Prymat

    15 ziaren
  • cukier i sól

    do smaku
  • brandy

    1 kieliszek
  • herbata czarna

    3 łyżki
  • woda

    1,5 (źródlana)
  • sos sojowy ciemny

    4 łyżki
  • kora cynamonu

    2 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut. Trzonkiem noża lekko natłuc skorupki, ale ich nie obierać. Wodę zagotować z przyprawami. Włożyć jajka w skorupkach, tak aby woda przykrywała jajka, i gotować na maleńkim ogniu przez godzinę, a następnie zostawić jajka w roztworze co najmniej 8 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna138

24.07.2011 11:09
przepis ciekawy

marta0906

27.11.2010 11:33
ciekawy przepis

iwona332

27.09.2010 22:18
super

iwona332

27.09.2010 22:18
super

iwona332

27.09.2010 22:18
super

Kate131

23.08.2010 07:07
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat