Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonego łososia i roszponki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 2 szt.
ogórek gruntowy 3 szt.
serek wiejski 1 op.
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
roszponka 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonego łososia i roszponki

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny. Łososia porwać na małe kawałki (uważać, by nie dostała się ość). Ogórki umyć i ze skórką pokroić w plasterki (jeśli skórka nie jest gorzka). Na dużą miskę wyłożyć roszponkę, dodać pokrojone ogórki i kawałki łososia. Wrzucić serek wiejski, posypać sola, pieprzem cytrynowym i delikatnie wymieszać. Polać oliwą z sokiem cytrynowym, jeszcze raz zamieszać i odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.08.2012 09:27
smacznie wygląda
elficzna 22.08.2012 02:12
mmm pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak