Schab na ziołowo

Schab na ziołowo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,2 - 1,5 kg
  • mięso mielone

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozcinamy na pół w poprzek ale nie do końca aby powstał płat mięsa do zrolowania. Przygotowujemy roztwór z soli peklowej i moczymy mięso przez noc. Rano wyjmujemy ,osuszamy i przygotowujemy mielone do nadzienia. Dodajemy wszystkie przyprawy ,ja majeranku daję 3 łyżki, sól pieprz,jajko i dobrze wyrabiamy. Rozkładamy mięso , nierówności zbijamy młotkiem, brzegi też nieco więcej i rozkładamy farsz.Rolujemy dosyć sciśle i obwiązujemy nitką. Wkładamy do rękawa końce związujemy i pieczemy ok. 1,20 godz. Pół godziny pieczemy w temperaturze 200*C następnie zmniejszamy do 170*C. Sól peklowa-sól zmiękczająca mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

02.02.2014 20:24
pięknie wyglada

RenataZ-et

17.08.2013 23:29
super mięsko

gacopierz23

24.05.2013 17:34
wspaniały wyrób

Granita

16.04.2013 01:41
smaczne,domowe mięsko

berys18

15.03.2013 17:15
bardzo ciekawie wyglada

gusia1000

23.01.2013 00:23
Dobry taki.

traktorek

22.08.2012 19:57
pyszne

anemon

18.04.2012 13:09
Jeszcze nigdy nie robiłam tak rolowanego mięsa z farszem, zawsze mam obawy, że to wszystko rozpadnie mi się. Precyzyjnie opisałaś przepis, więc może spróbuję.

ewaa

25.03.2012 20:21
misia znowu zaskakuje i pyszności nam szykuje:)....świetny schabik !

Aneta41

03.03.2012 13:40
wygląda wspaniale!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat