Racuszki z czarną porzeczka

Racuszki z czarną porzeczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

  • mleko 3,2%

    1 litr
  • proszek do pieczenia łyżka

  • cukier drobny

  • czarna porzeczka

  • cukier żelujący

  • jajka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z maki ,cukru,jaj,mleka i proszku robimy gęste ciasto . nakładamy na rozgrzany olej małe placuszki smażymy z dwóch stron.
Do garnka wkałdamy czystą czarną porzeczkę i cukier żelujący smażymy dżemik.Gotowym dżemikiem smarujemy racuszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

21.05.2011 00:05
pycha

Seba

03.05.2011 13:12
pycha

Mirka-Ludomila

15.03.2011 16:11
pyszności

justyna111

18.09.2010 19:37
apetyczne

pauluna

27.08.2010 19:36
ale pysznie wyglada

Agnieszka191

27.08.2010 19:27
zastapie porzeczke truskawkowym dżemikiem

RenataZ-et

23.08.2010 21:03
a ja uwielbiam czarną porzeczkę :)

Monika193

23.08.2010 19:41
oj, czarna porzeczka nie dla mnie

plocia

23.08.2010 11:19
z czarną porzeczką jeszcze nie jadła, dobre też z malin i jerzyn

marzencia2007

16.07.2010 09:23
mmmniam :) ja wolę jak sa racuchy bardziej przypieczone :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat