Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
mrożonka chińska 450 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 płaska łyzeczka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto na szybko

W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor. Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut. Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika52 15.10.2012 00:19
smacznie ;) ale dodałam jeszcze kurczaka !!:)
Mariposas 01.02.2012 19:39
szyki obiad super
Grazyna0211 31.08.2011 10:18
lubię ryż z dodatkiem curry
anemon 20.07.2011 08:49
Mrożone warzywa bardzo ułatwiają życie.
eli_555 13.07.2011 21:57
pyszniutkie
IKrakowianka 23.04.2011 16:42
szybko i pysznie
Justyna223 12.08.2010 08:34
szybko i smacznie też ta robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak