Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w cieście wg Elfi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka 400 g
sól
pieprz
jajko 2
majonez 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w cieście wg Elfi

Polędwicę kroję na małe kotlety i delikatnie rozbijam. Każdego kotlecika solę i pieprzę z obu stron. W osobnej misce rozbełtuję jajka. Dosypuję mąkę i dodaję majonez - całość dokładnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Każdy kotlet maczam w powstałej masie i kładę na patelnie. Dodatkowo jeszcze na każdego kotleta na patelni wlewam łyżkę masy. Smażę przez kilka chwil, z obu stron aż się ładnie zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.04.2013 16:14
pyszny przepis
Rafał10 22.08.2012 08:04
Uwielbiam polędwiczki, ekstra przepisik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak