Frittata serowa ze szpinakiem

Frittata serowa ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży szpinak

    200 g
  • starkowany zólty ser

    60 g
  • czosnek

    1-2 zabki
  • keczup

    do smaku
  • oliwa

    3 lyzki
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., papryka w proszku

    do smaku
  • jogurt naturalny

    2 lyzki
  • jaja

    5 średnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zólty starkowac, czosnek obrac i przecisnac przez praske. Szpinak umyc i osuszyc. Poodcinac ogonki (niekoniecznie, niektorzy nigdy nie odccinaja ogonkow), a liscie pokroic na mniejsze kawalki. Na patelni rozgrzac tluszcz, wrzucic szpinak, czosnek, lekko posolic, dodac odrobine vegety i smazyc do momentu powstania \'\'papki\'\', nadmiar wody odlac z patelni. Jaja rozbeltac lub zmiksowac, dodac do nich jogurt, wymieszac, nastepnie dodac strarkowany zolty ser, przyprawy i dobrze wymieszac. Zaroodporne naczynie lekko natluscic, wylozyc szpinak. Na szpinak wylac mase jajeczno-serowa. Wstawiamy do dobrze rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 25-30-35 minut w 190 stopniach. Podajemy na goraco, z kechupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

14.03.2012 16:15
Serduszko dodaje dużo smaku i uroku:)

smakoszek

10.10.2011 11:33
pysznie wygląda

Jolanta40

25.05.2011 08:46
uwielbiam takie dania :))

Kate131

24.02.2011 07:30
uwielbiam takie rzeczy

agnieszka189

19.02.2011 19:01
piękna!

wedith1

04.12.2010 21:11
ach jak romantycznie....i smacznie:)

eli_555

30.09.2010 22:43
pychotka

IlonaAlbertos

02.09.2010 18:19
Uwielbiam dania ze szpinakiem. Ślicznie wygląda :)

Lidia11

02.09.2010 15:03
super zwłaszcza serduszko

SmacznaPyza

01.09.2010 09:36
apetycznie wygląda, nawet z tym szpinakiem...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat