Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jeżynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1 litr
jeżyny 1 kg
miód płynny 1/2 szkl
masło 3 łyżki
mąka 4 łyżki
śmietana 30% 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jeżynowy

Jeżyny obrać, umyć, zmiksować, przetrzeć przez sito. wino wymieszać z miodem i przecierem jeżynowym. do stopionego masła dodać mąkę i przesmażyć, nie rumieniąc powoli dodawać wino z jeżynami. gotować kilka minut, aż zupa zgęstnieje, dosłodzić do smaku i ostudzić. podawać mocno schłodzone polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.12.2013 20:17
Niebo w gębie!
Łukasz15 01.09.2013 09:31
Wygląda przepysznie
Krystyna32 26.11.2012 14:49
extra
Seba 19.09.2012 18:21
super
misia53 24.08.2012 11:12
o, to pewnie smaczne...
teresa18 23.08.2012 20:59
a to cos nowego
jeta72 23.08.2012 10:21
rewelacja!!!
Aleksandra15 20.08.2012 20:54
świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak