Szpinak babci

Szpinak babci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ok 1 kg liści szpinaku kilka ząbków czosnku sól pieprz po lyżce mąki i masła na zasmazkę Szklanka fasoli obojętnie j

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku dokladnie opłukać , pociąć na drobno i ugotować To samo zrobić z fasolą . Ja namaczam fasolkę na noc i zawsze gotuję więcej fasolki robiąc jeszcze po bretońsku , ponieważ nie opłaca mi się malej ilości tak długo gotować . Miękką fasolkę kroję na drobno (babcia moja przeciskała ją przez sitko ) ja natomiast lubię jak czuję drobniutkie kawałeczki. Do gotującej fasolki dodaję kostkę mięsną albo warzywną wtedy jest ona smaczniejsza. Dodaję drobną fasolkę do szpinaku, mieszam. Z łyżki mąki i masła robię zasmażkę zaciągam szpinak , doprawiam solą , pieprzem i czosnkiem . Podaję z jajkiem gotowanym lub smażonym.

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

22.01.2013 19:37
Lubię szpinak.

Elżbieta17

12.10.2012 08:54
apetycznie wygląda:)

alaaa

02.08.2012 23:00
szpinak to ja lubię,,pycha

anemon

15.04.2012 07:31
Dla mnie to zupełna nowość, lubię i szpinak i fasolę, więc chętnie wypróbuję. Czy jeśli fasola jest drobna to też ją kroisz czy tylko np. Jaśka?

Aneta41

04.03.2012 12:19
ciekawe czy dobre:)

ewaa

06.01.2012 18:24
uwielbiam szpinak (ostatnio udało mi sie przekonać do niego resztę rodzinki ;p)...więc zabieram Twój przepisik napewno wypróbuję:)

Tomek13

04.07.2011 19:57
pyszny

Tomek13

04.07.2011 19:57
pyszny

Tomek13

04.07.2011 19:57
pyszny

Tomek13

04.07.2011 19:57
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat