Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • żołądkowa gorzka

    20 dag
  • śmietana

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy naleśniki.

Na drugiej patelni podsmażamy posiekane dwa ząbki czosnku na oleju, dorzucamy mrożony szpinak. Solimy pieprzymy do smaku. Dusimy powoli mieszajac co jakiś czas.

Pieczrki umyte i pokrojone dusimy na osobnej patelni. Można lekko je posolić żeby szybciej puściły wodę. Gdy już sie poddusza ok 15 min dorzucamy je do wcześniej duszącego sie szpinaku, mieszamy i dusimy jeszcze 10 min.

Na koniec dodajemy śmietankę, starty zółty ser, doprawiamy sola i pieprzem. 5 min i farsz nakładam na placki nalesnikowe - najchętniej jeszcze ciepłe, ale mozna je odsmazyc lub podgrzać w mikrofali...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

22.10.2012 20:09
ciekawe..

Margo1

22.10.2012 20:09
ciekawe..

Niunia

29.05.2012 18:31
pyszne

agata1722

23.05.2012 10:49
po żołądkowej lepiej smakują:)

rosik93

05.04.2012 23:52
mniam

Anna141

03.07.2011 15:43
smaczne

Mariolka1

19.02.2011 20:42
też jestem ciekawa tego składnika jakim jest wódka, a mianowicie po co?

Barbara55

01.02.2011 15:49
na pewno nie zjem tego

kielcok1

23.01.2011 15:04
tylko nie szpinak!

Babciagramolka

22.01.2011 17:10
Mam tylko pytanie po co ta gorzka żołądkowa ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat