Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w octowej zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula 2 sztuka
woda 3 litr
ocet 3/4 szklanka
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 6 liść
ziele angielskie kilka ziarna
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w octowej zalewie

Grzyby obrać, a następnie gotować godzinę w wodzie z solą. Cebulę pokroić w piórka i dodać do garnka. Następnie wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Przygotować zalewę: na 1 litr wody 3/4 szklanki octu i cukier do smaku. Gotować tak 30 minut. Grzyby nałożyć do słoików, zamknąć je, a następnie pasteryzować 15 - 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 20.08.2012 16:07
grzybki do wodeczki w sam raz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak