Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane parówki, panierowany Camembert i panierowane kotlety sojowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 3 szt.
kotlety sojowe 6 szt.
camembert 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 kostki rosołowe
pół pomidora
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane parówki, panierowany Camembert i panierowane kotlety sojowe.

1. PARÓWKI W PANIERCE:
- parówki zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce
- smażyć na oleju
2. CAMEMBERT
- przekroić na pół, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju
3. KOTLETY SOJOWE
- przygotować bulion. Zagotować 2 litry wody, dodać 2 kostki rosołowe, pieprz ziarnisty (kilka sztuk), 2 ząbki czosnku, pomidor i cebulę. Zagotować. Wrzucić kotlety sojowe. Gotować przez ok. 5minut. Pozostawić w wywarze na ok. 5-10 minut (będą bardzo miękkie). Kotlety wyjąć z bulionu, odsączyć, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.08.2011 07:35
niezłe, ale ciężkie - wszystko smażone :)
ziutula
ziutula 07.07.2011 10:53
fajny zestaw...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak