Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa minestrone z cukinią i ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron drobny kilka łyżek
marchewka 1 duża
oliwa 2 łyżki
seler 1 mały
czosnek 2 ząbki
Kucharek do smaku
rozmaryn
bazylia świeża
oregano świeże
grzanki
Chili z solą morską Prymat w młynku
cukinia 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa minestrone z cukinią i ziołami

Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce.
Na patelni rozgrzać oliwę i udusić cukinię.
Na koniec wcisnąć czosnek i razem chwilę poddusić.
Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy warzywnej, dodać startą na grubej tarce marchewkę i seler - gotować 10-15 minut pod przykryciem.
Wsypać suchy makaron i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Na końcu dodać uduszoną cukinię i świeże zioła - zagotować krótką chwilę.
Doprawić pieprzem i chili.

podawać z grzankami.
Można zupę zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.11.2015 18:54
szkoda, że nie mam cukinii
foczka-ks 07.05.2015 16:44
ciekawe połączenie składników
Bernadeta1 23.08.2012 14:57
Podziwiam Twoje pomysły - smaczne.
Habibi 20.08.2012 16:33
Odmian minestrone jest tyle, ilu kucharzy... A to mój autorski przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak