Sposób przygotowania

Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce.
Na patelni rozgrzać oliwę i udusić cukinię.
Na koniec wcisnąć czosnek i razem chwilę poddusić.
Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy warzywnej, dodać startą na grubej tarce marchewkę i seler - gotować 10-15 minut pod przykryciem.
Wsypać suchy makaron i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Na końcu dodać uduszoną cukinię i świeże zioła - zagotować krótką chwilę.
Doprawić pieprzem i chili.

podawać z grzankami.
Można zupę zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Odmian minestrone jest tyle, ilu kucharzy... A to mój autorski przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Podziwiam Twoje pomysły - smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawe połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    szkoda, że nie mam cukinii

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !