Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z patisona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pomidory suszone 4 szt
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 1 łyżka
przyprawa do lecza 2 łyzki
pomidory z puszki 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
kiełbasa 25 dag
marchewka 1 szt
przyprawaw płynie
pieczarki 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z patisona

Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy . Dodajemy pokrojona kiełbasę i pokrojone pieczarki . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy . Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.08.2012 08:29
uwielbiam takie leczo :)
moni0212
moni0212 21.08.2012 16:46
piękne... a o smaku to wolę nawet nie myśleć.Zachwyciło mnie to polączenie
agaK. 20.08.2012 13:12
oj ostatnio często robię leczo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak