Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone na grillu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 2 szt
konfitury 4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone na grillu

Jabłka myjemy. Przekrawamy je na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłka, po stronie bez skórki, sokiem z cytryny. Posypujemy jabłka cukrem pudrem. Grillujemy (ja grillowałam bezpośrednio na kratce), po 5 -7 minut z każdej strony. Po zdjęciu z grilla, w miejsce po gniazdach nasiennych wkładamy po łyżeczce konfitur. Moje jabłka były bardzo kwaśne, więc jeszcze troszkę posypałam je z wierzchu cukrem pudrem. Jemy póki ciepłe :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.01.2016 16:30
mmm muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak