Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonkowce z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurcza 2 piersi
ser 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
woda 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonkowce z serem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka przekrajam na pół aby powstały cztery ćwiartki. Każdy powstały kawałek solę i pieprzę do smaku. Teraz w grubszych (dolnych) częściach wycinam delikatnie dziurkę i w nią wpycham ser. Natomiast cieńsze ćwiartki po napełnieniu serem po prostu spinam wykałaczką. Próbowałam w nich również wyciąć otwór ale były za cienkie więc postanowiłam zwyczajnie położyć na nich ser i spiąć wykałaczką.
Krok 1 - Kieszonkowce z serem foto
2
Jajko wbijam do miski i rozbełtuję z wodą. Do drugiej miseczki wsypuję trochę bułki tartej. Gotowe kieszonki maczam najpierw w jajku a następnie obtaczam w bułce tartej.
Krok 2 - Kieszonkowce z serem foto
3
Całość smażę na rozgrzanym oleju aż mięso się podsmaży.
Krok 3 - Kieszonkowce z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 11.10.2012 14:43
Sympatyczna nazwa, apetyczny wygląd, chętnie bym zjadł.
Anna169Hosz 31.08.2012 11:24
Bardzo apetyczne.
Danuta_Prorok 19.08.2012 14:48
super
Justyna28 19.08.2012 14:48
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak